Jdi na obsah Jdi na menu

co je to tanec hip hop

 

je to styl tance i oblečení, který je hodně oblíbený převážně u teenagerů. Jeho styl jsou voné kalhoty,většinou značková trička(např. Adidas,Nike,Puma) a nebo i kšiltovky, zakoupitelné v speciálních skate shopech značky typu Adio,DC,Meatfly,Etnies a mnoho dalších.

Tento styl je také oblíbený u různých filmů např. Honey nebo Let´s dance. Jsou i různé taneční skupiny,které se tomuto stylu tance věnují. Rozhodně se tomuto stylu budu věnovat dál, protože je to o odreagování a o vybíjení svých pocitů.Doporučila bych to těm, kteří ještě neví jaký styl života si vybrat.

 

Hip hop je druh populární hudby a také novodobý taneční styl. Je tvořen ze dvou hlavních elementů, jimiž jsou DJing a rap. Hiphopová hudba vzniká spojením rytmů mixovaných DJem a veršů, které do nich vkládá rapper (též označovaný jako MC=Microphone Controller). K již zmíněné hudbě, ať už reprodukované (DJing), nebo zpěvu (rap), patří grafický projev známý jako graffiti, akrobacie či tanec označovaný pojmem breakdance. Za pátý element je považován beatboxing.

Hip hop do ČR pronikl hlavně po stránce výtvarné, mladí lidé začali po revoluci jezdit do Berlína, který byl jedním z nejpomalovanějších měst na světě, kde spatřili fenomén grafitti. Hiphopovými průkopníky se v České republice stala skupina PSH v čele s legendárním rapperem Orionem a potom skupina Chaozz s výborným textařem Dephem.

První hiphopovou deskou (pokud pomineme kompilace) je v roce 2001 Repertoár od PSH. Ten odstartoval příliv nových hiphopových desek. V tomtéž roce vyšla deska Syndrom Snopp-Syndrom Separace. O rok později vydávají CD pražští Indy & Wich a rapper Phat.

V roce 2008 vzniká první dokumentární film mapující hip hop v ČR pod názvem Česká RAPublika. Premiéra filmu byla 28.11.2008.

 

Náhledy fotografií ze složky Káťuš-jak tančí

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář